Over ons

ProPrefab Timmerbedrijf maakt prefab houten dak- en gevelelementen. Vloeren en wanden. Ruim 25 jaar maken wij houtskeletbouw elementen voor woning markt in heel Europa. Houtskeletbouw wordt al heel lang toegepast. Dit gebeurde al eeuwen geleden in Amerika, Canada en Scandinavië. 90% van alle woonhuizen in Canada en de Verenigde Staten is opgetrokken in houtskeletbouw. Korte bouwtijd nu, lage energielasten later… Dit bouwsysteem heeft verschillende voordelen, waardoor de woningen een prettig leefklimaat hebben. Een houtskeletbouw woning voelt als een prettige jas om in te wonen. Denk hierbij eens aan geluid, temperatuur en vochthuishouding. Met houtskeletbouw bouwt men goedkoper en sneller een nieuw huis. Daarom worden meer en meer woningen in ons land zo gebouwd. De ‘echte’ houtskeletbouw. Hierbij bestaat alleen het zogenaamde skelet van de woning uit hout. De buitengevel bestaat meestal uit gewone baksteen, metselwerk dus. Het is vooral populair bij mensen die van een traditionele woning houden, maar ook zorg willen dragen voor het milieu.

Isolatie

De holte tussen deze wanden wordt opgevuld met een isolatiemateriaal, tegenwoordig een beter isolerend materiaal dan vroeger natuurlijk. Dit is akoestisch en thermisch isolerend materiaal.

Voordelen

Energiezuinig en milieuvriendelijk. Het is een droge bouwtechniek. Houtbouw is erg goed isolerend. Goedkopere bouwmethode. Snellere bouwmethode. Snel wind en waterdicht zijn bespaart op de kosten en zorgt voor een drogere bouw. Duurzamer bij de keuze van het juiste hout (herplantbaar). Gezonder binnenklimaat volgens sommigen.